Onko GPS-navigaattori liian monimutkainen?

By | 17 huhtikuun, 2024

Olet kuullut niin monen väittävän, että GPS-navigaattori on viipaloidun leivän veroinen laite, mutta et ole silti ostanut sellaista. Toki ne vaikuttavat hirvittävän käytännöllisiltä, mutta ne vaikuttavat myös melko monimutkaisilta käyttää. Eikö sinun pitäisi ymmärtää pituus- ja leveyspiirejä, monimutkaisia kaavoja ja kaikenlaisia matemaattisia asioita, jotta voisit käyttää GPS-laitetta täydellä teholla? Itse asiassa GPS-navigaattorin käyttö on paljon helpompaa kuin luulitkaan.

Aloitetaanpa sijainnista. Loppujen lopuksi navigoinnin peruskysymys on: ”Missä olen?”. Kun kytket GPS-vastaanottimen päälle, saat parhaan suorituskyvyn ja tarkimmat tiedot, jos olet avoimella alueella. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet menossa tiheään peitteiselle alueelle. Mitä useampia satelliitteja vastaanotin voi käyttää, sitä tarkempia tiedot ovat, ja paras sijainti on avoimella alueella, mahdollisimman kaukana rakennuksista. Jos käytät ajoneuvon GPS-laitetta kaupunkimatkalla, tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta jos käytät laitetta maaseudulla tapahtuvaan seurantaan, aloita avoimella alueella.

Aloita merkitsemällä lähtöpisteesi, jota kutsutaan reittipisteen asettamiseksi. Siirry Kartta-sivulle ja valitse Merkitse-kuvake, korosta nimikuvake ja anna nimi ensimmäiselle reittipisteelle. Korosta OK ja valitse Enter. Find-sivun avulla voit etsiä aiemmin tallennettuja reittipisteitä, kaupunkeja tai kiinnostavia kohteita, kuten ravintoloita, majoituspaikkoja, moottoritien liittymiä ja paljon muuta, riippuen ohjelmistotyypistäsi.

Jos haluat etsiä ohjeita päästäksesi paikasta toiseen, luo reitti. Näin saat suorat ohjeet pisteestä A pisteeseen B, tai voit luoda reitin, jossa on useita kohteita. Siirry Reitit-välilehdelle ja korosta Reitti ja lisää sitten reittipiste tai määränpää karttaohjelman kautta. Tallenna määränpääsi ja voila, saat vaiheittaiset ohjeet, jotka osoittavat sinut suoraan sinne, minne haluat mennä. Useimmissa GPS-navigaattoreissa voit lisätä useita määränpäitä, joten voit suunnitella koko matkan kerralla. Monet jopa kohdistavat määränpäitäsi sijainnin mukaan, joten säästät aikaa ja kilometrejä. Löydä tarpeisiisi sopiva GPS-navigaattorivastaanotin ja -ohjelmisto ja ala tehdä elämästäsi helpompaa jo tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *