Mitä uutta on GPS-navigointijärjestelmissä?

By | 19 huhtikuun, 2024

GPS-navigointijärjestelmät kehittyvät niin nopeasti, että voi tuntua vaikealta pysyä muutosten perässä. Ennen kuin ostat seuraavan GPS-navigointijärjestelmän, tässä on yhteenveto viimeisimmistä muutoksista.

Säästä sakot – joissakin uudemmissa GPS-navigointijärjestelmissä on nopeusrajoitusvaroitus. Mikään ei ole täysin varmaa – emmekä suosittele ajamaan yli ilmoitetun nopeusrajoituksen – mutta on olemassa järjestelmiä, kuten uusin GPS Angel -niminen järjestelmä, joka voi varoittaa sinua lähestyvistä nopeuskameroista ja punaisista valoista. GPS Angel ei ole nopeusvalvontakameran ilmaisin. Se käyttää SiRF Star III -GPS-siruteknologiaa kertoakseen sinulle, kun olet tulossa alueelle, jossa on nopeus- ja punaisia valoja valvovia kameroita – ja se on täysin laillista.

Säästä rahaa autonvuokrauksessa – Toinen uusi idea, jossa käytetään GPS-teknologiaa, on autonjakoavustaja. Voit yhdistää GPS-navigointiteknologian ja älypuhelinteknologian liftataksesi kyytiä. Autoa etsivä henkilö yhdistää auton sijainnin, ja GPS-laite etsii sinua lähimpänä olevan ajoneuvon GPS-laitteella. Älypuhelinsovelluksen avulla matkustaja voi sähköisesti maksaa kuljettajalle kimppakyyti-mahdollisuudesta. Käytettävissä on suodattimia, joiden avulla voit rajata valintaasi sukupuolen, tupakointimahdollisuuksien, hinnan ja muiden tekijöiden perusteella. Palvelu, jonka nimi on flinc, otetaan käyttöön keväällä 2010.

Älypuhelinten GPS-navigointi paranee. Applen iPhone 4.0:ssa on uusi multitasking-ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat pitää GPS-navigointisovelluksia auki samalla, kun he käyttävät puhelinta, vastaavat sähköposteihin ja muihin multitasking-toimintoihin. Joissakin älypuhelimissa, erityisesti Droidissa, tämä ominaisuus on ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta Applen tulon myötä siitä tulee älypuhelinteknologian itsestäänselvyys, mikä tietysti avaa oven seuraavalle tasolle GPS-navigointiteknologian ja älypuhelinten innovaatiotoiminnassa.

BlackBerry ja Google päivittävät myös GPS-navigointijärjestelmäänsä parantamalla Google Maps -sovelluksia tietyille BlackBerry-puhelimille. Voit nyt käyttää äänihakutoimintoa tiettyjen osoitteiden etsimiseen, paikkojen, kuten ravintoloiden, luokitteluun ja hakujen tallentamiseen myöhempää käyttöä varten. Google Mapsin ääniominaisuus vie GPS-navigoinnin uudelle tasolle, joka lisää kuljettajan mukavuutta ja turvallisuutta.

Matkapuhelinten GPS-teknologia on varmasti laajentumassa. Kiinasta tuotujen GPS-navigaattorilla varustettujen puhelinten määrän odotetaan kasvavan 7,30 miljoonasta vuonna 2009 21,2 miljoonaan vuonna 2010, mikä merkitsee noin 300 prosentin kasvua. Näiden lukujen odotetaan kasvavan edelleen tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *