GPS-seuranta – sijainnin määrittäminen ennennäkemättömällä tavalla!

By | 13 huhtikuun, 2024

GPS-paikannusyksikkö on laite, joka käyttää maailmanlaajuista paikannusjärjestelmää ajoneuvon, henkilön tai muun kohteen, johon se on kiinnitetty, tarkan sijainnin määrittämiseen ja kohteen sijainnin säännölliseen tallentamiseen. Tallennetut sijaintitiedot voidaan tallentaa tai lähettää tietokantaan laitteeseen asennetun matkapuhelin- (GPRS), radio- tai satelliittimodeemin avulla. Tämän toiminnon ansiosta esineen tai henkilön sijainti voidaan suhteuttaa kartalla olevaan sijaintiin, ja sitä voidaan tutkia joko reaaliajassa tai myöhemmin erityisohjelmiston avulla.

Jäljityslaitteita on saatavana useita eri tyyppejä vaatimusten mukaan. Tyypillisissä GPS-seurantajärjestelmissä on kaksi perusosaa: seurantalaite ja seurantaohjelmisto. Ajoneuvojen ja konttien seurantalaitteita käytetään yleisesti tavaraerien seurantaan ja paikantamiseen, kun niitä kuljetetaan paikasta toiseen. On olemassa matkapuhelinseurantalaitteita, jotka on rakennettu matkapuhelimiin ja jotka voivat toimia seurantalaitteina varkaustapauksissa. On olemassa henkilöpaikannuslaitteita ja lapsille tarkoitettuja GPS-paikannuslaitteita, joita käytetään ihmisten paikantamiseen. Näiden laitteiden eri lajikkeiden tietokantaan voi tutustua.

GPS-seurannalla on useita sovelluksia eri aloilla. Esimerkiksi arvokkaita tavaroita kuljettavat panssaroidut kuorma-autot varustetaan GPS-paikannuslaitteella niiden turvallisen toimituksen varmistamiseksi. Taksiyrityksillä on takseissaan seurantalaitteet, joiden avulla yritys voi seurata henkilökuntaansa ja tietää, kulkevatko he oikeita reittejä. Seurannalla on merkitystä myös varastettujen ajoneuvojen etsinnässä, jos ajoneuvot on varustettu näillä laitteilla. Toinen sovelluskohde on valvonta, jossa ihmisiä seurataan heidän toimintansa seuraamiseksi. Tätä käyttävät lainvalvontaviranomaiset laittomasti toimivien henkilöiden tarkistamiseen.

Tämä on tehokas tekniikka, joka on mullistanut seurantamenetelmät. Sillä on kuitenkin haittansa, sillä sitä käytetään väärin. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on olemassa säännöksiä. Puhutaanpa teknologian kehityksen harppauksista, joiden ansiosta voimme seurata miljoonien kilometrien päässä olevia kohteita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *