ultima thule karahvi hinta

By | 17 syyskuun, 2023

Ultima Thule -karahvi on suosittu suomalainen design-esine, joka on saavuttanut pitkän ja arvostetun historiansa aikana kansainvälistä mainetta. Karahvi on suunniteltu Iittalan toimesta, ja sen suunnittelusta vastaa legendaarinen muotoilija Tapio Wirkkala.

Ultima Thule -sarjalla on erityinen tarina takanaan. Nimi Ultima Thule viittaa antiikin Kreikan tarustoon, jossa se tarkoittaa äärimmäistä rantaa tai maata. Kyseinen nimi kuvastaa hyvin Wirkkalan inspiraation lähdettä karahvin suunnittelussa – nimittäin Lapin luontoa.

Ultima Thule -karahvi on valmistettu laadukkaasta lasista, jonka pinnalla on jäämuodostelmia muistuttava kuvio. Tämä ainutlaatuinen ja käsin puhallettu tekstuurinsa tekee jokaisesta karahvista yksilöllisen. Karahvi on saatavilla eri kokoisina ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi viinin, veden tai mehun tarjoiluun.

Ultima Thule -karahvin suunnittelussa on otettu huomioon käytännöllisyys ja estetiikka. Karahvi on muotoiltu siten, että sen sisältöä on helppo kaataa, ja sen ergonominen muoto takaa hyvän otteen. Lasinpuhaltajien käsityön tuloksena karahvi on myös kestävä ja huolellisesti viimeistelty.

Ultima Thule -karahvin suosion salaisuus piileekin sen ajattomassa ja elegantissa designissa. Karahvin eteerinen kauneus sekä tarkkaan harkittu yksityiskohtien viimeistely ovat tehneet siitä himoittavan design-esineen. Karahvi onkin ollut suosittu lahja niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa.

Ultima Thule -karahvin hinta vaihtelee sen koon ja myyntipaikan mukaan. Pienempien versioiden hinta liikkuu noin 50 euron tienoilla, kun taas suuremmat karahvit voivat maksaa jopa satoja euroja. Karnavin hinta tuntuu kuitenkin usein kohtuulliselta, kun otetaan huomioon sen laadukas design ja käyttömahdollisuudet.

Ultima Thule -karahvi on saavuttanut arvonsa myös kansainvälisillä designmarkkinoilla. Se on palkittu useilla arvostetuilla muotoilu- ja lasitöitä käsittelevillä palkinnoilla. Karahvi on myös esitelty monissa design-näyttelyissä ympäri maailmaa, ja sitä pidetäänkin yhtenä Suomen merkittävimmistä designesineistä.

Ultima Thule -karahvi edustaa suomalaista muotoilua parhaimmillaan. Se yhdistää käytännöllisyyden ja kauneuden, mikä on tehnyt siitä ikonisen karahvin. Sen ainutlaatuinen kuvioinnin ja korkealaatuisen lasimateriaalin ansiosta karahvi kestää aikaa niin käytössä kuin sisustuselementtinäkin.

Ultima Thule -karahvi on siis paitsi esine päivittäiseen käyttöön, myös arvokas kulttuurinen symboli suomalaisesta muotoilusta. Sen hinta voi olla korkea, mutta se on sijoitus, joka kestää vuosia ja tuo kotiin kauneutta ja tunnelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *