riihimäen lasipullo

By | 6 marraskuun, 2023

Riihimäen lasipullo on suomalaisen lasiteollisuuden symboli ja suositun keräilykohteen aarre. Riihimäen lasitehtaan valmistamia lasipulloja on käytetty Suomessa pitkään eri tarkoituksiin ja niiden kestävyys sekä ulkonäkö ovat tehneet niistä haluttuja esineitä monille ihmisille.

Riihimäen lasipullojen tarina alkoi vuonna 1910, kun Riihimäen Lasi Oy perustettiin. Tehtaan ensimmäinen lasipullo valmistui vuonna 1916 ja se oli pientä ja kompaktia mallia, jota käytettiin lähinnä alkoholijuomien säilyttämiseen. Myöhemmin tuotantoon otettiin myös erilaisia malleja ja kokoja, kattamaan erilaisia tarpeita ja käyttötarkoituksia.

Riihimäen lasitehdas erottui kilpailijoistaan huippulaadukkaan käsityön ansiosta. Jokainen pullo valmistettiin yksilöllisesti ja tekniikka sekä muotoilu kehittyivät vuosien varrella. Lasipullon pintaan voi olla kaiverrettuna tehtaan tunnus, mikä tekee niistä helposti tunnistettavia ja keräilyarvoisia.

Suositut Riihimäen lasipullot ovatkin olleet kokoelmoitien keskuudessa erittäin suosittuja. Ne ovat keräilyharvinaisuuksia sekä bongaajien silmäteriä, jotka haluavat täydentää kokoelmaansa. Riihimäen lasipulloista voi löytää erilaisia värejä, muotoja ja kuvioita, mikä tekee niistä mielenkiintoisia keräilyesineitä.

Riihimäen lasitehtaan lasipullot ovat myös olleet suosittuja käyttöesineitä suomalaisten keskuudessa. Niitä on käytetty muun muassa juoma-astioina, maljakkoina ja koriste-esineinä. Monet lasipullot ovatkin säilyneet hyvässä kunnossa vuosikymmenien ajan, mikä kertoo niiden kestävyydestä ja kestävistä materiaaleista.

Riihimäen lasipullo on myös osa suomalaista teollisuushistoriaa. Lasitehdas toimi vuoteen 1990 saakka ja sen aikana se valmisti arviolta noin 600 eri pulloa. Tehtaan sulkeuduttua ja tuotannon siirtyessä ulkomaille, Riihimäen lasipullojen arvo ja merkitys nousi entisestään. Ne ovatkin haluttuja keräilyesineitä, joille on oma keräilymarkkinansa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Riihimäen lasipullo on suomalaisen lasiteollisuuden tärkeä symboli ja ainutlaatuinen keräilyesine. Lasipullojen kestävyys, muotoilu ja laatu tekevät niistä haluttuja ja arvostettuja esineitä niin keräilijöille kuin suuren yleisön keskuudessa. Vaikka Riihimäen lasitehtaan toiminta on loppunut, sen tuotteet ovat jääneet elämään ja ovat edelleen osa suomalaista kulttuuriperintöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *