riihimäen lasi olga karahvi

By | 26 marraskuun, 2023

Riihimäen lasi Oy oli suomalainen lasinvalmistaja, joka toimi vuosina 1910-1990. Yritys tunnetaan erityisesti Olga-karahvistaan, joka oli yksi sen suosituimmista tuotteista. Olga-karahvi oli aikoinaan hyvin suosittu ja se oli lähes jokaisen suomalaiskodin vakiovaruste.

Riihimäen lasi perustettiin vuonna 1910 ja se oli alusta asti hyvin menestyksekäs. Yritys valmisti monenlaisia lasituotteita, mutta sen erityinen vahvuus oli juomalaseissa ja karahveissa. Olga-karahvi oli yksi Riihimäen lasin tunnetuimmista tuotteista ja se oli suosittu lahjatavara esimerkiksi häissä ja muissa juhlatilaisuuksissa.

Olga-karahvi suunniteltiin alun perin vuonna 1937 ja sen suunnittelijana toimi Ragnar Eklund. Karahvissa oli elegantti muotoilu ja se oli valmistettu erittäin laadukkaasta lasista. Olga-karahvi oli myös monipuolinen, sillä sitä voitiin käyttää niin viinin tarjoiluun kuin vedenkin.

Riihimäen lasi Oy menestyi hyvin vuosikymmenten ajan, mutta valitettavasti monet suomalaiset lasitehtaat joutuivat vaikeuksiin 1980-luvulla ja Riihimäen lasi oli yksi näistä. Yritys ajautui konkurssiin vuonna 1990 ja sen tuotanto lopetettiin. Vaikka Olga-karahvi ei enää valmistu, se on edelleen haluttu keräilyesine ja monet suomalaiset muistelevat sitä lämmöllä.

Riihimäen lasi Oy ja erityisesti sen Olga-karahvi ovat jättäneet jälkensä suomalaiseen lasinvalmistukseen ja ne ovat osa Suomen teollisuushistoriaa. Vaikka yritys ei enää toimi, sen tuotteet elävät edelleen suomalaisten kodissa ja sydämissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *