riihimäen lasi karahvi

By | 15 syyskuun, 2023

Riihimäen Lasi Karahvi – suomalaista muotoilua ja käsityötä

Riihimäen Lasi Karahvi on yksi Suomen tunnetuimmista lasituotteista. Se on ikoninen esine suomalaisen muotoilun historiassa ja suosittu keräilykohde. Karahvi edustaa Riihimäen Lasi -tehtaan taidokasta käsityötä ja laadukasta lasinvalmistusta.

Riihimäen Lasitehdas perustettiin Riihimäelle vuonna 1910, ja se toimi aina vuoteen 1990 asti. Tehtaan perustajana toimi Aukusti Viitasaari, joka halusi luoda Suomeen modernin lasiteollisuuden. Yritys kasvoi nopeasti ja alkoi valmistaa erilaisia lasituotteita, kuten astioita, koriste-esineitä ja ikkunoita.

Riihimäen Lasi Karahvi tuli suuren yleisön tietoisuuteen 1950-luvulla, kun tehdas alkoi panostaa enemmän designiin ja muotoiluun. Karahvi on suunniteltu Marjatta Metsovaaran toimesta vuonna 1954. Metsovaara oli yksi Riihimäen Lasin kuuluisimmista muotoilijoista ja hänen suunnittelemansa tuotteet ovat edelleen arvostettuja.

Karahvi on saanut vaikutteita funktionalismista ja sen muotokieli on yksinkertainen ja ajaton. Se on valmistettu laadukkaasta lasista ja sen siluetti on elegantti ja kaunis. Karahvin korkki on tehty puusta tai muovista, ja sen avulla juomat säilyvät tuoreina ja hyvänä.

Riihimäen Lasi Karahvi on monikäyttöinen astia, jota voi käyttää niin viinin, mehun kuin vedenkin tarjoiluun. Sen selkeät linjat sopivat erinomaisesti moderniin sisustukseen ja se toimii myös kauniina elementtinä juhlapöydässä. Karahvi on myös erittäin kestävä ja sitä voi käyttää pitkään ilman että sen ulkonäkö kuluu.

Riihimäen Lasi oli aikanaan tunnettu myös lasin läpikuultavuudesta ja laadustaan. Karahvi on valmistettu siten, että sen läpikuultavuus ja kirkkaus korostuvat kauniisti valossa. Se on myös käytännöllinen, sillä sen muotoilu mahdollistaa sen helpomman käsiteltävyyden ja kaatamisen.

Vaikka Riihimäen Lasitehtaan toiminta on loppunut, Riihimäen Lasi Karahvi elää edelleen. Sitä valmistetaan edelleen ja se on edelleen suosittu tuote niin koti- kuin ammattikäytössäkin. Karahvi on esimerkki suomalaisen muotoilun ja käsityön perinteestä, ja se symboloi suomalaisen lasiteollisuuden historiaa.

Riihimäen Lasi Karahvi on suomalaisen designin klassikko, joka on säilyttänyt ajattoman kauneutensa ja suosionsa vuosikymmenien ajan. Se edustaa suomalaista käsityötä, lasinvalmistusta ja huolella suunniteltua muotoilua. Karahvi on yksi niistä esineistä, jotka kertovat tarinan suomalaisesta designista ja käsityötaidosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *