Parhaat arvostelut WiFi- ja sovellusyhteensopivista yksiköistä

By | 31 toukokuun, 2024

Rolling Stone saattaa saada kumppanipalkkion, jos ostat riippumattomasti arvioituja tuotteita tai palveluita tämän sivuston linkkien kautta.

Fresh Breath. Puhdas ilma ei ole koskaan ollut terveydellemme niin tärkeää kuin nyt. Ilmanpuhdistimet ovat paras tapa vähentää sisätiloissa leijuvien pienten epäpuhtauksien aiheuttamia oireita, kuten yskää, silmien ärsytystä, aivastelua ja päänsärkyä.

Parhaat älykkäät ilmanpuhdistimet ylpeilevät nykyään älykkäillä ominaisuuksilla, kuten ääniavustajan tuella, hiukkaspitoisuuksia tarkkailevilla sovelluksilla ja mahdollisuudella ajoittaa puhdistus päiviä etukäteen.

Miten älykkäät ilmanpuhdistimet toimivat.

Ennen kuin käsitellään ”älykkään” todellista merkitystä ilmanpuhdistimien maailmassa, on syytä ymmärtää tavallisten ilmanpuhdistimien ominaisuudet ja edut. Näissä laitteissa käytetään suodattimia, jotka poistavat ilmasta haitallisia aineita, erityisesti sellaisia, joiden tiedetään aiheuttavan terveysongelmia. Ne imevät ilmaa, suodattavat haitalliset epäpuhtaudet pois ja tuottavat puhdasta, hiukkasvapaata ilmaa.

Ilmanpuhdistimissa käytetään kahta eri menetelmää. Jatkuvaa ilman suodatusmenetelmää, jossa ilmanlaatua ei havaita eikä seurata, ja tehokkaampaa automaattista suodatusmenetelmää, jossa hiukkaset havaitaan antureiden avulla ja toiminta säädetään sen mukaan.

Älykkäät ilmanpuhdistimet puolestaan käyttävät tiedon voimaa tilan ilmanlaadun seurantaan ja hallintaan. Ne ovat yleensä WiFi-yhteensopivia (joskus niitä myydään Bluetooth-yhteensopivina), ja niissä on älypuhelinsovellus, jolla voidaan seurata reaaliaikaisia ja historiallisia trendejä (esimerkiksi milloin ilmanlaatu on paras tai huonoin), havaita myrkkyjen tyyppi, havaita, milloin suodattimet on vaihdettava ja milloin ilmanlaatu on huonoin. Se voi lähettää hälytyksiä, kun suodattimet on vaihdettava tai ilmanlaatu alittaa turvallisuusstandardit. Joissakin voidaan myös luoda valinnaisesti ajastettuja aikatauluja tehokasta energiankäyttöä varten.

Mikä on paras älykäs ilmanpuhdistin?

Ennen ilmanpuhdistimen ostamista on otettava huomioon useita tekijöitä:

Huoneen koko: Kaikki ilmanpuhdistimet eivät ole yleispäteviä. Ennen kuin ostat ilmanpuhdistimen, mittaa kotisi tai toimistosi koko. Pienet huoneet ovat yleensä alle 300 neliöjalkaa, keskikokoiset huoneet 300-700 neliöjalkaa ja suuret tilat yleensä jopa 1 900 neliöjalkaa. Jos haluat puhdistaa ilmaa tätä suuremmissa huoneissa, harkitse koko talon ilmanpuhdistinta.

Epäpuhtauksien poistaminen. Seuraavassa luetellaan joitakin aineita, joita älykkäät ilmanpuhdistimet on suunniteltu poistamaan.

  • Allergeenit: Siitepöly, pöly, punkit ja muut epäpuhtaudet, jotka ovat haitallisia astmaa ja allergiaa sairastaville.
  • Lemmikkieläinten karvat: Eläinten karvat, turkki ja hilse.
  • Savu: Savu, esim. tupakansavu, takkojen noki, muut epäpuhtaudet.
  • Haju: Savun, lemmikkieläinten, ruoanlaiton jne. hajut.
  • Haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC): Maaleista, lakoista, desinfiointiaineista, rasvanpoistoaineista, liimoista, ilmanraikastimista, kosmetiikasta ja muista kotitaloustuotteista sekä aerosoleista vapautuvat kaasut ja kemikaalit. Jotkin näistä epäpuhtauksista voivat aiheuttaa ongelmia, kuten päänsärkyä, allergioita, pahoinvointia, huimausta, silmien ärsytystä, väsymystä ja muita terveysvaikutuksia.

Suodattimet. Yleisin älykkäissä ilmanpuhdistimissa käytetty suodatintyyppi:

  • HEPA-suodatin: HEPA-suodattimet, jotka on yleensä valmistettu materiaaleista, kuten puuvillasta, lasikuidusta tai vaahtomuovista, voivat pidättää hiukkasia jopa 0,3 mikrometrin tasolle.
  • Hiilisuodattimet: Käytetään yleensä yhdessä muiden suodattimien kanssa, poistaa tehokkaasti hajuja, haihtuvia orgaanisia yhdisteitä ja kaasuja.
  • Esisuodattimet: Kun esisuodatinta käytetään yhdessä muiden suodattimien kanssa, se pidättää suurempia hiukkasia ja mahdollistaa ilmansuodattimen tehokkaamman toiminnan.

Melutaso. Jos ympäristön melu häiritsee sinua helposti, kannattaa tarkastella ilmansuodattimen desibelitasoa, kun puhallin on asetettu minimiasetukselle.

Siirrettävyys: Joissakin ilmanpuhdistimissa on pyörät tai kahvat helppoa kuljetusta varten. Nämä ominaisuudet ovat hyödyllisiä, jos aiot siirtää ilmanpuhdistinta huoneesta toiseen.

Huolto. Keskusilmajärjestelmien tavoin myös ilmanpuhdistimet vaativat säännöllistä huoltoa. On suositeltavaa ottaa huomioon suodattimien vaihtokustannukset ilmanpuhdistimen käyttöiän aikana.

Olemme poimineet joitakin parhaita älykkäitä ilmanpuhdistimia ilman puhtaana pitämiseen ja ilmanlaadun seurantaan.

1. Levoit smart WiFi -ilmanpuhdistin

Paras älykäs ilmanpuhdistin

Jos ääniavustaja on olennainen osa päivittäisiä rutiinejasi, Levoitin Alexa- ja Google Home -yhteensopivat ilmanpuhdistimet sulautuvat saumattomasti huipputekniseen elämäntyyliisi. Se on yksi parhaista älykkäistä ilmanpuhdistimista lemmikkieläinten ystäville, allergikoille ja muille, jotka ovat herkkiä hajuille ja likahiukkasille ja haluavat joustavasti ohjata ilmanpuhdistinta älypuhelimellaan.

Tämä WiFiilmanpuhdistin käyttää kolme yhdessä -suodatinjärjestelmää (aktiivihiilisuodatin, H13 True HEPA -suodatin ja esisuodatin), joka poistaa jopa 99,97 % 0,3 mikronin hiukkasista. Suurimmalla tuulettimen nopeusasetuksella se voi puhdistaa 900 neliöjalan huoneen yhdessä tunnissa, 500 neliöjalkaa 33 minuutissa ja 360 neliöjalkaa 24 minuutissa.

Puhtaan ilman lisäksi pidämme tässä laitteessa sen älykkäistä ominaisuuksista. Sovelluksen avulla (joka yhdistyy puhdistimeen WiFin kautta) voit ajoittaa ilmanpuhdistuksen, tarkistaa ilmanlaadun ja suodattimen käyttöiän sekä valita eri puhdistustiloja. Puhdistimen älykäs anturi säätää automaattisesti yhden kolmesta puhallinasetuksesta reaaliaikaisten ilmamittausten mukaan.

Nukkujat, jotka aikovat käyttää sitä makuuhuoneessa, voivat olla varmoja, että sen valo tai ääni ei häiritse, sillä tämän ilmanpuhdistimen melutaso on melko hiljainen 27 desibeliä ja LED-näyttö voidaan kytkeä pois päältä.

Osta Levoit Smart WiFi ilmanpuhdistin.

2.Coway Airmega 400S älykäs ilmanpuhdistin

Paras älykäs ilmanpuhdistin

Cowayn Airmega 400S -ilmanpuhdistimen sovelluksella varustettu versio, joka on suunniteltu puhdistamaan ilmaa jopa 1560 neliöjalan huoneissa, on loistava vaihtoehto ullakoille ja avoimiin toimistotiloihin. (Saatavilla on myös 300-versio, joka pystyy käsittelemään jopa 1 256 neliöjalkaa). Leveydeltään ja syvyydeltään 14,8 ja korkeudeltaan 22,8 cm:n laite on suorituskykyynsä nähden kompakti, ja siinä on tyylikäs, tyylikäs muotoilu.

Tässä Energy Star -sertifioidussa älykkäässä ilmanpuhdistimessa käytetään kahta Max2-suodatinta, jotka yhdistävät aktiivihiilen ja todellisen HEPA-suodattimen ja poistavat 99,97 % 0,3 mikronin hiukkasista ja 99 % haihtuvista orgaanisista yhdisteistä, mikä vähentää haitallisten kaasujen määrää. Mukana on myös pestävä esisuodatin, joka auttaa pidentämään laitteen käyttöikää.

Pidämme joistakin hyödyllisistä ”älykkäistä” ominaisuuksista, kuten värikkäästä LED-saasteanturista, joka antaa reaaliaikaista tietoa sisäilman laadusta, ja automaattisesta puhallinasetuksesta, joka mukautuu ilmanlaadun ja valaistusolosuhteiden mukaan. Toiminta-ajaksi voidaan valita 1, 2, 4 tai 8 tuntia, ja tuulettimen nopeus voidaan säätää matalaksi, keskinopeaksi tai korkeaksi 43,2 desibeliin asti. Tarjolla on myös lepoasetus, joka toimii hiljaisemmalla 22 desibelillä, mikä on hienoa.

Kaikki nämä asetukset voidaan asettaa manuaalisesti tai Coway IoCare -mobiilisovelluksen kautta, ja ilmanpuhdistin tukee Amazon Alexaa ja Dash Replenishment -palvelua, joten se voi tilata suodattimet automaattisesti uudelleen, kun ne on vaihdettava.

Osta Coway Airmega 400S älykäs ilmanpuhdistin 649 dollaria.

3.Dyson Pure Hot + Cool ilmanpuhdistin

Dyson ilmanpuhdistin

Erittäin hiljaisista pölynimureistaan ja hiustenhoitovälineistään tunnettu Dyson on suosittu myös ilmanpuhdistimien kategoriassa. Uusin ilmanpuhdistin, Pure Hot+ Cool HP04, on yhtä tehokas ja tehokas kuin edeltäjänsä, ja se toimii nyt Sirin ja Amazon Alexan kanssa.

Tämä kevyt, tilaa säästävä ilmanpuhdistin on 30″ korkea ja painaa vain hieman yli 3 kiloa, joten sitä on helppo liikutella; kaksikerroksinen tyhjiötiivistetty lasi True HEPA- ja aktiivihiilisuodattimet poistavat hajut ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet; poistaa 99,97 % epäpuhtauksista ja allergeeneista 0,3 mikroniin asti; ja se on suunniteltu käytettäväksi kotona tai toimistossa.

Laitteessa on myös täysi valikoima älykkäitä ominaisuuksia: LCD-näyttö näyttää suoraa raporttia ilmanlaadusta, ja laite värähtelee jopa 350 asteessa jakaen 77 gallonaa puhdasta ilmaa sekunnissa koko huoneeseen. Laitteessa on myös kolme anturia, jotka tunnistavat, milloin asetuksia on säädettävä, 10 tuulettimen nopeutta, yötila, joka pitää puhdistimen hiljaisena ja himmeänä nukkuessa, ja automaattinen sammutusasetus, jos laite kaatuu.

Dyson Link -sovelluksen avulla käyttäjät voivat myös tarkastella ilmanlaaturaportteja, ohjata ja valvoa puhdistinta etänä ja asettaa seitsemän päivän puhdistusaikataulun. Mukana on myös erillinen kaukosäädin niille, jotka eivät halua käyttää älypuhelinsovellusta.

Ja jos olet tyylitietoinen, et voi mennä vikaan tämän tyylikkään näköisen laitteen kanssa.

4.Hathaspace Smart True HEPA -ilmanpuhdistin

Hathaspace Smart Air Purifier 2.0

Jos asut tilassa, jossa on lemmikkejä tai muita epäpuhtauksien ja hajujen lähteitä, Hathaspacen Smart True HEPA Air Purifier 2.0 on loistava valinta: se poistaa 99,97 % 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista, mutta siinä on myös yksilöllisesti ohjattava ionisaattori, joka neutralisoi hajuja. .

Suodatinjärjestelmä sisältää nanokylmäkatalyyttisen suodattimen (ottaa kiinni suuret hiukkaset, kuten lemmikkien hilseet, pölyn ja haitalliset kemikaalit), kennomaisen aktiivihiilisuodattimen, joka imee savua, haihtuvia orgaanisia yhdisteitä ja kaasuja, antibakteerisen suodattimen, todellisen HEPA-suodattimen H13 ja koneen, joka helpottaa epäpuhtauksien talteenottoa koneella Järjestelmä koostuu otsoniturvallisesta ionisaattorista.

Älykkäiden ominaisuuksien osalta ilmansuodattimessa on ilmanlaatuanturi ja kosketusnäyttö, joka näyttää reaaliaikaiset sisäilman laatutiedot. Vaikka siinä ei ole älypuhelinsovellusta, kaukosäätimellä voi niin ikään käyttää ilmanpuhdistinta ilman, että tarvitsee nousta ylös. Älykkäässä ilmanpuhdistimessa on myös lepoasetus, joka toimii vain 20 desibelillä laadukkaan unen varmistamiseksi.

Osta Hathaspace Smart True HEPA -ilmanpuhdistin… $449.99

5. Goby Air Purifier.

Kuvan lataaminen on hidasta.

Uusi ilmanpuhdistin painaa vain 3 kiloa, ja sitä voidaan ohjata helppokäyttöisellä sovelluksella, joka sisältää myös asetukset tuulettimen nopeudelle, lepotilalle ja RGB-valaistukselle, mikä antaa sinulle vapauden mukauttaa uutta ilmanpuhdistintasi.

Govee-ilmanpuhdistin toimii myös erityisen älykkään avustajan kanssa, joten voit pyytää Googlea tai Alexaa aktivoimaan sen. Lisäksi tuotemerkin mukaan sitä voi käyttää jopa auringonlaskun jälkeen, sillä se toimii hiljaisesti.

Siinä on HEPA-suodatin, kuten muissakin tämän listan kilpailijoissa, minkä ansiosta laite puhdistaa tilasi pölystä, bakteereista ja siitepölystä. Tämä ilmanpuhdistin sopii pieniin tiloihin, kuten makuuhuoneisiin ja toimistoihin, mutta se on kannettava, joten se voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneeseen.

Jos etsit kannettavaa älykästä ilmanpuhdistinta, etsi tätä Goveen tuotetta.

suuntaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *