nanny still sulttaani karahvi

By | 19 marraskuun, 2023

Nanny Still oli suomalainen lasitaiteilija ja suunnittelija, joka tunnetaan erityisesti Sulttaani-karahvipullostaan. Hän syntyi vuonna 1926 Helsingissä ja opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa, mistä hän valmistui vuonna 1949.

Still suunnitteli Sulttaani-karahvipullon vuonna 1968, ja se nousi nopeasti suureen suosioon. Karahvi on valmistettu kirkkaasta lasista, ja siinä on kauniisti kaareva muoto, joka tekee siitä elegantin ja näyttävän. Sulttaani-karahvi on saanut vaikutteita itämaisesta designista ja se edustaa 1960-luvun modernia muotoilua.

Nanny Stillin Sulttaani-karahvia on valmistettu useissa eri väreissä, kuten vihreä, violetti ja keltainen. Karahvi on korkeudeltaan noin 25 cm ja siinä on muutamia erilaisia kuvioita. Sulttaani-karahvin muotoilu on ajaton ja se sopii monenlaiseen sisustukseen.

Nanny Stillin lasimuotoilu oli hyvin edistyksellistä ja omaperäistä, ja hänen töitään on esillä useissa merkittävissä taidemuseoissa ympäri maailmaa. Stillin muut suunnittelutyöt ovat myös saavuttaneet suurta suosiota ja tunnustusta, ja hän onkin yksi suomalaisen lasimuotoilun pioneereista.

Sulttaani-karahvi on edelleen keräilijöiden ja designharrastajien suosiossa, ja se on arvostettu keräilykohde. Nanny Stillin luoma karahvi on klassikko ja se on säilyttänyt asemansa suomalaisten designklassikoiden joukossa.

Nanny Stillin Sulttaani-karahvi on kaunis esimerkki suomalaisesta lasimuotoilusta ja se edustaa aikansa modernia muotoilua. Stillin perintö elää hänen upeiden lasitöidensä kautta, ja hänen luomuksensa ovat edelleen arvostettuja ympäri maailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *