nanny still lasipullo

By | 13 lokakuun, 2023

Nanny Still oli suomalainen suunnittelija ja taiteilija, joka tuli tunnetuksi erityisesti lasiesineidensä kautta. Hänen suunnittelemansa lasipullot ovat yhä arvostettuja ja haluttuja keräilyesineitä.

Nanny Still syntyi Helsingissä vuonna 1926 ja opiskeli Taideteollisessa Korkeakoulussa. Hän valmistui vuonna 1949 taiteen maisteriksi. Valmistumisensa jälkeen Still työskenteli muun muassa Arabian tehtaalla. Hänellä oli vahva tausta kuvataiteella, mikä näkyi myös hänen lasiesineissään.

Nanny Stillin suunnittelemat lasipullot ovat tunnistettavia hänen omaperäisen designinsa ansiosta. Stillin työskentelyssä yhdistyivät skandinaavisen minimalismin tyylikkyys ja modernin taiteen vaikutteet. Hän halusi luoda esineitä, jotka olisivat sekä käytännöllisiä että kauniita.

Lasipullot, joita Still suunnitteli, ovat usein geometrisia ja selkeitä muodoltaan. Hän käytti usein kirkasta lasia ja hienostunutta viimeistelyä, joka teki pulloista elegantin näköisiä. Hänen pullojensa koot vaihtelivat pienistä koristeellisista pulloista suuriin maljakkoihin.

Nanny Stillin lasipullot saivat paljon huomiota ja tunnustusta jo uransa aikana. Hän sai useita kansainvälisiä palkintoja ja näytti töitään ympäri maailmaa. Hänen lasipullojaan on edelleen esillä muun muassa Suomen lasimuseossa ja eri moderneissa taidegallerioissa.

Vaikka Nanny Stillin suunnittelemista lasipulloista tuli hyvin suosittuja, valmistusmäärät eivät koskaan olleet massiivisia. Tämä tekee hänen pulloistaan harvinaisia ja arvostettuja keräilyesineitä. Monet suunnittelijan lasipullot ovat keränneet valtavan arvon ja niistä on tullut haluttuja keräilijöiden keskuudessa.

Nanny Stillin lasipullojen suosio ei ole hiipunut vuosien varrella. Ne edustavat edelleen ajatonta designia ja niiden minimalistinen tyyli vetoaa moniin. Stillin lasipullot ovat kestäneet aikaa ja ovat muodikkuudestaan huolimatta ajattomia.

Nanny Stillin lasipullot jättivät jälkensä suomalaiseen lasisuunnitteluun ja nostivat sen uudelle tasolle. Stillin työ on esimerkki siitä, miten taide ja käytännöllisyys voivat yhdistyä kauniilla tavalla. Niiden elegantti ulkonäkö ja vaivaton käytettävyys ovat tehneet niistä suosittuja sekä keräilijöiden että sisustussuunnittelijoiden keskuudessa.

Vaikka Nanny Still ei enää ole joukossa, hänen lasipullojensa perintö elää edelleen. Ne ovat muistutus suomalaisesta taideteollisuuden huippuosaamisesta ja designin ajattomasta kauneudesta. Nanny Stillin lasipullot ansaitsevat paikkansa suomalaisen designin historian lehdillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *