nanny still karahvi ja lasit

By | 2 lokakuun, 2023

Nanny Still-Karahvi ja Lasit: Ajaton Suomalainen Lasimuotoilu

Suomalaisen muotoilun historia on täynnä ikonisia klassikkoja, ja yksi näiden ikonien joukossa on ehdottomasti Nanny Stillin suunnittelema karahvi ja lasit. Nämä suositut lasiesineet ovat olleet osa suomalaisten arkea ja juhlia vuosikymmenien ajan, ja niiden ajaton muotoilu ja laadukas materiaali tekevät niistä erottumattoman osan suomalaista lasiperinnettä.

Nanny Still (1926–2009) oli yksi Suomen merkittävimmistä lasimuotoilijoista ja hänet tunnetaan erityisesti modernin suomalaisen lasin uranuurtajana. Hän aloitti lasimuotoilijan uransa Riihimäen Lasisilla vuonna 1949 ja teki yhteistyötä myös muiden tunnettujen lasitehtaiden, kuten Artek-Stellan ja Nuutajärven lasin kanssa. Nanny Stillin suunnittelema karahvi ja lasit ovat yksi hänen tunnetuimmista töistään.

Karahvi ja lasit suunniteltiin alun perin Riihimäen Lasisille vuonna 1965. Nanny Stillin taidokkaasti muotoilema karahvi erottuu edukseen monista muista samankaltaisista tuotteista. Karahvin muoto on pelkistetty ja graafinen, ja se jatkuu saumattomasti kantta myöden. Karahvin kaula on pitkä ja hoikka, mikä tekee siitä elegantin ja tyylikkään. Karahvin päällä oleva korkki on myös muotoiltu niin, että se sopii saumattomasti karahvin linjoihin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan karahvi onnistuu herättämään mielenkiintoa ja tarjoamaan visuaalista iloa.

Karahvin rinnalle suunniteltiin myös samanmuotoiset lasit, jotka istuvat täydellisesti karahvin kanssa yhteen. Lasien muotoilu jatkaa karahvin linjoja, ja niiden pituus ja hoikkuus tuovat tyylikkyyttä pöytäkattaukseen. Lasien selkeä muotoilu tekee niistä monikäyttöiset erilaisiin tilanteisiin – ne sopivat niin arkikäyttöön kuin juhliinkin. Karahvin ja lasien yhdistelmä on toiminut suomalaisten kestosuosikkina jo vuosikymmenten ajan.

Nanny Stillin suunnitteleman karahvin ja lasien kokonaisuus edustaa suomalaista muotoilua parhaimmillaan. Niissä yhdistyvät pelkistetty estetiikka, kestävä materiaali ja käytännöllisyys. Nämä lasiesineet eivät ainoastaan tee juomisesta nautinnollisempaa, vaan niiden ajaton muotoilu on myös omiaan koristamaan pöytää ja luomaan tunnelmaa.

Nanny Stillin karahvi ja lasit ovat jättäneet pysyvän jäljen suomalaiseen lasimuotoiluun. Niiden ajattomuus ja tyylikkyys ovat tehneet niistä vakiokalustoa suomalaisissa kodeissa, ravintoloissa ja kesäjuhlissa. Vaikka vuosikymmenet ovat vierineet niiden suunnittelusta, karahvi ja lasit ovat yhtä suosittuja edelleen.

Nanny Stillin karahvi ja lasit ovat esimerkkejä siitä, kuinka suomalainen lasimuotoilu voi olla sekä funktionaalista että kaunista. Ne ovat osa kansallista lasiperinnettämme ja kertovat tarinaa suomalaisesta muotoilusta ja lasinvalmistuksesta. Nämä ikoniset esineet jatkavat matkaansa vielä pitkälle tulevaisuuteen, ja niiden ajattomuus tulee varmasti vetoamaan uusiin sukupolviin, jotka arvostavat laatua ja suomalaista muotoiluperinnettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *