nanny still harlekiini karahvi

By | 20 syyskuun, 2023

Nanny Still Harlekiini Karahvi on suomalaisen muotoilijan Nanny Stillin suunnittelema ja Riihimäen Lasi Oy:n valmistama karahvikannu. Se on yksi Suomen tunnetuimmista lasiesineistä ja klassikko muotoilun alalla.

Nanny Still oli suomalainen lasitaiteilija, joka tunnetaan erityisesti moderneista lasiesineistään. Hän suunnitteli vuonna 1962 Riihimäen Lasi Oy:lle karahvikannun, josta tuli pian suuri menestys. Kannu sai nimekseen Harlekiini Karahvi ja se on saanut inspiraationsa harlekiinin naamiaisesta. Kannun muoto on pyöreä, ja sen pinta on koristeltu erilaisilla väreillä ja kuvioilla, jotka muistuttavat harlekiinin asua.

Harlekiini Karahvi on valmistettu käsityönä, ja sen valmistukseen käytetään erilaisia lasimassatekniikoita. Se on kirkas, mutta sen lasin pinnalle on sulatettu värillisiä lasuruskeita. Tällä tavoin saadaan aikaan kannun tunnusomainen ilme, joka tuo mieleen harlekiinin värikkään ja iloisen puvun.

Karahvikannulla on monia käyttötarkoituksia. Se soveltuu hyvin tarjoiluastiana, esimerkiksi viini- tai vesiservettien säilyttämiseen. Sen kaunis ulkonäkö tekee siitä myös halutun keräilykohteen monille lasitaiteen harrastajille. Harlekiini Karahvi on saanut kansainvälistä suosiota ja sitä on esillä useissa lasitaiteen näyttelyissä ympäri maailmaa.

Nanny Stillin suunnittelema Harlekiini Karahvi on ajaton klassikko, joka ei ole menettänyt suosiotaan vuosien saatossa. Sen uniikki muotoilu ja väritys erottavat sen muista karahvikannuista, ja se on tullut ikoniseksi esimerkiksi suomalaisesta lasimuotoilusta.

Vaikka Harlekiini Karahvi on suunniteltu jo yli 50 vuotta sitten, se säilyttää edelleen ajattoman ja modernin ilmeensä. Se on todellinen muotoilun taidonnäyte ja yksi Nanny Stillin merkittävimmistä teoksista. Karahvikannu on myös arvostettu osa suomalaista lasihuonekalua ja on saanut ansaitun paikkansa suomalaisen muotoilun historiassa.

Nanny Stillin luoma Harlekiini Karahvi on yksi Suomen tärkeimmistä lasiesineistä ja se jatkaa edelleen vaikutustaan muotoilun alalla. Nanny Stillin perintö elää tämän ikonisen karahvikannun kautta, ja se on todiste hänen taidostaan ja luovuudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *