Kuinka tehdä kodistasi ympäristöystävällisempi vuonna 2022.

By | 6 kesäkuun, 2024

Rolling Stone saattaa saada kumppanipalkkion, jos ostat riippumattomasti arvioituja tuotteita tai palveluita tämän verkkosivuston linkkien kautta.

Ympäristö. Ympäristötietoisuudesta on tullut viime vuosina trendikäs aihe, mutta tilastojen tarkastelu osoittaa, että sen ei pitäisi olla pinnallinen pyrkimys.

Vuonna 2020 julkaistu tutkimus Journal of the American Agricultural Economics Association Yhdysvallat tuhlaa 40 prosenttia elintarvikehankinnoistaan vuoden 2008 tutkimuksen mukaan. Massachusetts Institute of Technology. mukaan tyypillisen yhdysvaltalaisen hiilijalanjälki on 20 tonnia, mikä on viisi kertaa enemmän kuin maailman keskiarvo; EPA (Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto) totesi vuonna 2014 laadittuun hallituksen tilintekoraporttiin viitaten, että keskimääräinen yhdysvaltalainen kotitalous tuhlaa vettä 170 gallonaa viikossa ja 9 400 gallonaa vuodessa.

Näiden huonojen tapojen seuraukset ovat huikeat. Kansallinen valtameri- ja ilmakehävirasto paljasti vuoden 2020 raportissaan, että vuosi 2019 oli Pohjois-Amerikan 10. lämpimin vuosi ja Yhdysvaltojen mantereella 5. lämpimin vuosi.

Meidän kaikkien tehtävänä on tehdä oma osuutemme energiatehottomuuden minimoimiseksi ja tuhlailevien tapojen hillitsemiseksi. Yksi tapa tehdä tämä on tehdä kodeistamme ympäristöystävällisempiä ja käyttää vähemmän luonnonvaroja. Olemme yrittäneet nostaa esiin sekä omistus- että vuokra-asukkaille soveltuvia laitteita, joten voit tehdä osasi asumistilanteestasi riippumatta.

Näiden välineiden käyttäminen on hyvä alku, mutta sinun ei pidä lopettaa elämäntapamuutoksia, kuten hanan sulkemista hampaita pestessäsi, julkisten kulkuneuvojen käyttämistä auton sijaan aina kun mahdollista ja kierrättämistä niin paljon kuin mahdollista.

1. Päivitä älykkääseen termostaattiin

Google Nest -termostaatti.Google Nest termostaatti

suuntaus

.

Koko kodin ilmastointijärjestelmän (lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi) käyttäminen koko ajan tuhlaa paljon energiaa, mutta Googlen Nest-termostaatin avulla voit käyttää energiaa tehokkaammin.

Termostaatti oppii tottumuksesi tunnistamalla, milloin yleensä nostat tai lasket lämpötilaa, ja lämmittää tai jäähdyttää kotisi mahdollisimman tehokkaasti. Voit myös muuttaa lämpötilaa matkapuhelimesi (iOS tai Android) sovelluksen avulla. Ajattele asiaa: jos olet palaamassa kotiin kesämatkalta, voit asettaa Nestin käynnistämään jäähdytyksen laskeuduttuasi, ja sen lämpötila on miellyttävä, kun palaat kotiin. Tämä on paljon ympäristöystävällisempää kuin jättää ilmastointi päälle koko matkasi ajaksi.

Googlen mukaan Nest-termostaatti vähentää keskimääräisen omistajan energialaskua noin 15 prosenttia, ja se on yhteensopiva 85 prosentin ilmastointijärjestelmien kanssa. Jos haluat tehdä kodistasi älykkäämmän ja energiatehokkaamman, mikset aloittaisi tästä?

Osta Google Nest oppiva termostaatti $189.99

2. asenna aurinkopaneelit

Nature Power 100 watin monikiteinen aurinkopaneeliNature Power 100 watin monikiteinen aurinkopaneeli

Toinen tapa vähentää sähkölaskuja on asentaa aurinkopaneelit. Nature Power tarjoaa helpon all-in-one-paketin.

Yrityksen paketti sisältää yhden paneelin, vaihtosuuntaajan ja 11 ampeerin lataussäätimen. Kun paneeli on asennettu katolle, se voidaan kytkeä invertteriin, joka puolestaan voidaan kytkeä pariin tavalliseen maadoitettuun pistorasiaan.

Kun aurinko paistaa, pistorasioihin voidaan kytkeä enintään 300 watin elektroniikkalaitteet (laturit, pienlaitteet, televisiot), jotka saavat virtaa. Jos tätä aurinkopaneelia halutaan käyttää auringon laskiessa, tarvitaan akku, joka pystyy varastoimaan käytetyn energian.

Nature Power -aurinkopaneelit ovat hyvä tapa testata, toimiiko aurinkovoima hyvin alueellasi ennen kalliimpien kotiaurinkosarjojen asentamista.

Osta Nature Power -aurinkopaneelit 219,55 dollaria.

3. Käytä älykästä vedenilmaisinta

    Moen Smart Water Detector.    Moen Smart Water Detector

Moen Flo -vesianturi tunnistaa vesivuodot välittömästi ja estää näin tuhlauksen ja omaisuusvahingot.

Tämä pieni anturi tarkkailee jatkuvasti huoneen lämpötilaa ja kosteutta ja lähettää ilmoituksen matkapuhelimeesi, kun vettä havaitaan. Jos kärsit ajoittaisista vesivuodoista, voit paikallistaa syyn, kun tiedät tarkalleen, milloin vuoto toistuu.

Flo-vesianturi on ohut ja 45 tuumaa pitkä, joten se voidaan asentaa mihin tahansa tilaan. Se on liitetty vesipisaran muotoiseen napaan, ja se toimii paristokäyttöisenä; Meonin mukaan paristo voi kestää jopa kaksi vuotta.

Tämä on pieni, yksinkertainen vekotin, joka voi auttaa ratkaisemaan suuren ongelman.

Osta Moen Flo -vedenilmaisin 32,99 dollaria.

4. aloita kompostointi.

Vitamix-ruokakierukka FC-50.Vitamix Food Cycler FC-50

Rehellisesti sanottuna kompostointi on kuin hammaslankaa ympäristölle.

Vitamix FoodCycler FC-50 ei jätä sinulle tekosyitä. Tämä asuntoystävällinen laite kuivaa, jauhaa, jäähdyttää ja kompostoi luonnollisen ruokajätteen.

Olen itse käyttänyt tätä vekotinta ja se on uskomattoman tehokas: kolmessa tunnissa vanhat banaaninkuoret, kurkun- ja perunankuoret muuttuivat kompostiksi; täydellä FC-50-säiliöllä tämä prosessi voi kestää jopa kahdeksan tuntia. Yllättäen FC-50 on hiljainen ja hajuton.

Vitamix FoodCycler FC-50 on huipputekninen ratkaisu, joka todella toimii.

Osta Vitamix FoodCycler FC-50 $399.95

5. vaihda älykkääseen ilmastointiin

LG 9 500 BTU:n ikkunallinen ilmastointilaiteLG 9,500 BTU ikkunallinen ilmastointilaite

Jos asut asunnossa, sinulla ei todennäköisesti ole täyttä LVI-järjestelmää tai et pääse käsiksi rakennuksen termostaattiin. Siinä tapauksessa on aika investoida Wi-Fi-yhteensopivaan ikkunalliseen ilmastointilaitteeseen.

Tämä LG:n malli on 15 prosenttia energiatehokkaampi kuin vastaavat mallit, ja sitä voi ohjata Wi-Fi-yhteyden tai älykkäiden älykaiuttimien kautta. Tämä ohjaustaso tarjoaa jonkin verran joustavuutta, jota älykkään termostaatin asentaminen tuo mukanaan. On kuitenkin edelleen sinusta kiinni, kuinka paljon haluat käyttää ilmastointilaitetta ja mihin lämpötilaan haluat sen asettaa.

Suosittelemme LG:n ilmastointilaitteita niiden energiatehokkuuden ja älykkäiden ominaisuuksien lisäksi myös siksi, että pidämme niiden lepotilasta, joka vähentää melutasoa 44 desibeliin. Toisin sanoen se on yhtä hiljainen kuin kirjasto. Jos meluisa ilmastointilaite pitää sinut hereillä ja etsit ilmastointilaitetta, joka on hieman ympäristöystävällisempi, tämä LG:n malli on sinulle sopiva.

Osta LG Wi-Fi-ikkuna-ilmastointilaite 699,95 dollaria.

6. ohjaa kodinkoneitasi älykkäällä pistokkeella

TP-Link Kasa -älypistokeTP-Link Kasa Smart Plug

Wi-Fi-yhteensopivat älypistokkeet palvelevat yhtä ainoaa, mutta tärkeää tarkoitusta: vempaimien ja laitteiden sammuttaminen mistä tahansa päin maailmaa tahansa.

Tämä tarkoittaa, että voit sammuttaa laitteet, jotka jätät vahingossa päälle tai jatkat niiden käyttöä, koska ne ovat käteviä. Tämä voi olla mitä tahansa kotiteatterijärjestelmän tehokkaasta A/V-vastaanottimesta kuntopyörään.

Nämä vempaimet eivät ole sellaisia, jotka voit kytkeä irti joka ilta ja kytkeä takaisin joka aamu. Sen sijaan ne voidaan kytkeä pois päältä manuaalisesti tai asettaa kytkeytymään päälle tai pois päältä ajastetusti TP-Linkin Kasa-sovelluksesta (iOS ja Android).

Älypistokkeiden käyttäminen on pieni asia, jonka voit tehdä energiankulutuksen vähentämiseksi, ja sillä voi olla todella suuri vaikutus pitkällä aikavälillä.

Osta Kasa Smart Plug 14,00 dollaria

7. viilennä haihdutinjäähdyttimillä

Honeywellin kannettava haihdutusjäähdytinHoneywell kannettava haihdutinjäähdytin

Haihdutusjäähdyttimet ovat yksi vähälle huomiolle jääneistä kodin jäähdytysratkaisuista, ja ne ovat paljon energiatehokkaampia kuin ilmastoinnin käyttö.

Honeywellin laite toimii haihduttamalla pieneen säiliöön varastoitua vettä ja puhaltamalla sen ulos tuulettimen avulla. Tämä jäähdytysmenetelmä voi alentaa huoneen lämpötilaa jopa 15 °C. vähemmän Kuluttaa vähemmän energiaa kuin suosittelemamme ilmastointi.

Honeywellin haihdutusjäähdyttimien suorituskyky riippuu kuitenkin kodin kosteudesta ja tuuletusikkunoiden saatavuudesta. Et voi juurikaan vaikuttaa siihen, kuinka viileä huone on, mutta energiansäästö ilmastoinnin käyttöön verrattuna on valtava. Periaatteessa tämän tuulettimen käyttäminen koko päivän on ympäristöystävällisempää kuin ilmastoinnin käyttäminen nukkuessasi.

Jos et halua tänä kesänä järkyttyä sähkölaskuista, mutta haluat silti viihtyä, sinun kannattaa harkita vakavasti Honeywellin kannettavaa jäähdytintä.

Osta Honeywell Portable Evaporative Cooler $145.45

8. korvaa vanhat lamput älykkäillä lampuilla.

Philips Hue -valoPhilips Hue -valo

Älykkäät LED-lamput ovat perinteisiä hehkulamppuja ympäristöystävällisempiä useilla tärkeillä tavoilla.

Ensinnäkin ne kestävät jopa 10 000 tuntia pidempään, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava harvemmin. Tämä tarkoittaa, että kaatopaikoilla on vähemmän biohajoamattomia lasilamppuja. Toiseksi ne kuluttavat vähemmän virtaa, kun ne kytketään päälle.

Nämä ympäristöhyödyt koskevat myös seuraavia. Kaikki. LED-lamput, mutta suosittelemme älykkäitä Wi-Fi-yhteensopivia lamppuja. Tämä on hyödyllinen raide, jos lamppuja käytetään ulkona eikä verkkoon ole asennettu ajastinta.

Siirtyminen älykkäisiin LED-lampuihin on toinen esimerkki pienistä muutoksista, joilla voit pienentää hiilijalanjälkeäsi joka päivä, ja Philisin Hue-lamput ovat parhaita ja tehokkaimpia kokeilemiamme.

Osta Philips Hue -älykkäät hehkulamput 49,99 dollaria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *