kaj franck karahvi

By | 30 syyskuun, 2023

Kaj Franckin suunnittelema karahvi on yksi suomalaisen muotoilun ikonisimpia teoksia. Franck suunnitteli karahvin vuonna 1958 suomalaiselle lasitehtaalle, Nuutajärvi Notsjälle. Karahvi sai nimekseen Teemakarahvi ja se on edelleen yksi Nuutajärven Lasin suosituimmista tuotteista.

Karahvi on saanut paljon tunnustusta ja sitä pidetään yhtenä suomalaisen muotoilun klassikoista. Se on yhdistelmä käytännöllisyyttä ja kauneutta, jotka ovatkin tyypillisiä Franckin suunnittelemille esineille. Karahvin yksinkertainen ja ajaton muotoilu tekee siitä ajattoman klassikon, joka sopii niin moderniin kuin perinteiseenkin sisustukseen.

Teemakarahvi on valmistettu käsinpuhaltamalla, mikä antaa sille omanlaisen luonteensa ja uniikin jäljen. Karahvin kirkas lasi heijastaa kauniisti valoa, ja sen kaarevat linjat antavat sille harmonisen ja elegantin ilmeen. Franckin tavoitteena oli suunnitella esineitä, jotka olisivat kauniita ja käytännöllisiä, ja Teemakarahvi täyttää tämän tavoitteen täydellisesti.

Karahvi on myös erittäin toimiva käytössä. Sen korkki on suunniteltu siten, että sen voi avata ja sulkea yhdellä kädellä, mikä tekee kaatamisesta helppoa ja vaivatonta. Karahviin mahtuu 1,2 litraa nestettä, joten se sopii mainiosti esimerkiksi veden tai mehun tarjoiluun.

Teemakarahvi on ollut suosittu niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Se on voittanut useita muotoilupalkintoja ja sitä on myös esitelty monissa kansainvälisissä muotoilunäyttelyissä. Karahvia on myyty yli miljoona kappaletta ympäri maailmaa.

Kaj Franckin suunnittelema Teemakarahvi on osoitus suomalaisesta muotoilusta parhaimmillaan. Se yhdistää kauneuden ja käytännöllisyyden tavalla, joka vetoaa niin muotoilun ammattilaisiin kuin tavallisiin kuluttajiinkin. Karahvi on klassikko, joka säilyy ajattomana ja arvostettuna vielä vuosikymmentenkin päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *