ilmari kumela karahvi

By | 25 lokakuun, 2023

Ilmari Kumela – Karahvin suunnittelun mestari

Suomessa on pitkään tunnettu laadukkaista posliiniesineistä, ja yksi tunnetuimmista posliinintuotemerkeistä on Kumela. Kumela on suomalainen posliinimerkki, joka on erityisen tunnettu karahveistaan. Yksi merkin merkittävimmistä suunnittelijoista on Ilmari Kumela.

Ilmari Kumela syntyi vuonna 1917 Viipurissa ja hän aloitti posliinialan opiskelut Taidehallin keramiikkaosastolla vuonna 1933. Kumela oli lahjakas opiskelija, ja hän valmistui keramiikkalinjalta kunniamaininnoin vuonna 1937. Valmistumisensa jälkeen Kumela sai töitä Arabia Oy:lta, jossa hän työskenteli eri tehtävissä.

Karahvi oli yksi Ilmari Kumelan suosituimmista suunnittelemista esineistä. Hänen karahvinsa erottuivat edukseen niiden taidokkaiden muotojen ja yksityiskohtien ansiosta. Kumelan karahvat olivat elegantteja ja modernia muotoilua edustavia, mutta samalla myös käytännöllisiä ja kestäviä. Hän suunnitteli useita erilaisia karahvimalleja, joissa oli erilaisia korkkeja ja koristekuoseja.

Karahvin muotoiluun vaikutti myös Kumelan tausta keramiikkataiteilijana. Hän osasi hyödyntää posliinin ainutlaatuisia ominaisuuksia ja loi karahveistaan erittäin kestäviä ja kauniita. Kumelan karahvit olivat myös suosittuja ulkomailla, erityisesti Iso-Britanniassa ja Ruotsissa.

Ilmari Kumelan suunnittelemat karahvit eivät ole vain kauniita koriste-esineitä, vaan myös käytännöllisiä astioita. Kumelan karahvit sopivat erinomaisesti niin kahvin, teen kuin muidenkin juomien säilyttämiseen ja tarjoilemiseen. Karahvi pitää juomasi lämpimänä pitkään ja sen korkki estää kaatamisen ja juoman läikkymisen.

Karahvit ovat edelleen suosittuja ja arvostettuja keräilyesineitä, ja Kumelan karahveilla onkin korkea kysyntä niin keräilijöiden kuin posliiniharrastajien keskuudessa. Kumelan karahvit kuvastavat suomalaista muotoilua ja posliininteollisuutta parhaimmillaan.

Ilmari Kumela kuoli vuonna 1988, mutta hänen perintönsä elää edelleen posliinien ja erityisesti karahvien muodossa. Kumelan karahvit ovat arvostettuja keräilyesineitä, ja niiden kaunis ja kestävä design tekee niistä suositun valinnan niin arkeen kuin juhlaan.

Ilmari Kumela oli suomalaisen posliininmuotoilun mestari, jonka karahvit ovat jättäneet jälkensä suomalaiseen muotoiluhistoriaan. Hänen taitonsa, huolellisuutensa ja rakkaus posliinintyöhön näkyvät kirkkaasti hänen suunnittelemissaan karahveissa. Kumelan karahvit eivät ole vain käytännöllisiä astioita vaan myös taideteoksia, jotka ilahduttavat niiden omistajia vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *