iittala ultima thule karahvi

By | 24 lokakuun, 2023

Iittala Ultima Thule -karahvi on suomalaisen designyritys Iittalan tunnetuimpia tuotteita. Karahvi kuuluu Ultima Thule -nimiseen tuotesarjaan, joka on suunniteltu suomalaisen luonnon inspiroimana.

Ultima Thule -sarjan suunnittelusta vastasi suomalainen muotoilija Tapio Wirkkala. Wirkkala oli tunnettu taidokkaasta ja omaperäisestä lasinmuotoilusta, ja hän halusi Ultima Thule -sarjallaan tuoda esiin Suomen ainutlaatuista luontoa ja sen vaikutusta suomalaiseen kulttuuriin.

Iittala Ultima Thule -karahvi on valmistettu korkealaatuisesta ja kestävästä lasista. Karahvin muotoilu on hyvin erikoinen ja tunnistettava; sen pinnassa on lukuisia pieniä, epäsäännöllisiä jäämuodostumia muistuttavia painaumia. Näiden kohoumien tarkoitus on imitoida sulavaa jäätä, joka syntyy, kun lunta sulaa ja jää hieman rosoisena jälkeen. Tämä jäämuodostuma on tyypillistä Suomen pohjoisille alueille, joissa Tapio Wirkkala sai inspiraationsa.

Ultima Thule -karahvi on erittäin käytännöllinen, sillä sen tilavuus on noin 50 cl, mikä riittää hyvin tarjoiltavien juomien säilyttämiseen, olipa kyseessä sitten viini, vesi tai mehu. Karahvin korkki pitää juoman tuoreena ja suojassa pölyltä sekä muilta epäpuhtauksilta. Karahvin muotoilu on myös helppo ottaa käteen ja kaataa juomia vaivattomasti.

Iittala Ultima Thule -tuotesarjaan kuuluu myös muita astioita, kuten laseja, kulhoja ja tarjottimia, jotka kaikki kunnioittavat Suomen luontoa ja sen ainutlaatuisia piirteitä. Sarjan tuotteet ovatkin saavuttaneet suuren suosion ympäri maailmaa ja niitä löytyy monista ruokapöydistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Iittala Ultima Thule -sarjan tuotteiden yhdistelmä kauniita muotoja, korkealaatuisia materiaaleja ja suomalaista designia tekevät niistä erityisen haluttuja ja arvostettuja. Ne ovat niin kaupunkien trendikkäissä kahviloissa kuin perheiden ruokapöydissäkin suosittuja.

Iittala Ultima Thule -karahvi on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat suomalaista designia, luontoa ja kestäviä ja kauniita esineitä. Karahvilla voi ilahduttaa niin itseään kuin lahjansaajaa, sillä sen uniikki muotoilu ja ajaton tyyli sopivat moneen makuun ja tilanteeseen. Olipa kyseessä sitten juhlava tilaisuus tai arki-ilta ystävien kesken, Ultima Thule -karahvi lisää tyylikkyyttä ja eleganssia juhlapöytään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *