iittala karahvi ultima thule

By | 23 syyskuun, 2023

Iittala on suomalainen lasimuotoilun ikoni, joka on jo yli 140 vuoden ajan luonut ajattomia ja tyylikkäitä lasintuotteita. Yksi heidän tunnetuimmista ja ikonisimmista suunnittelijoistaan on Tapio Wirkkala, jonka suunnittelema Ultima Thule -sarja on tullut yhdeksi Iittalan suosituimmista lasisarjoista.

Ultima Thule -sarja sai alkunsa vuonna 1968, kun Wirkkala oli inspiroitunut Suomen pohjoisimman Lapin karuista luonnonmuodoista. Hän halusi luoda lasista esineitä, jotka muistuttavat ikuisen jään ja lumen muovaamia muotoja. Ultima Thule -sarjassa Wirkkala sai kuvattua näitä luonnonkauniita muotoja ja samalla hän loi suomalaisen lasimuotoilun klassikon.

Ultima Thule -sarjan yksi tunnetuimmista esineistä on karahvi. Kaharin muoto on ainutlaatuinen, ja sen pinta on kuin jään ja lumen muovaamia. Karahvi on kätevä käyttää, sillä sen muoto mahdollistaa sen helpon pitämisen ja kaatamisen. Karahvissa on myös sulavalinjainen kaatoaukko, joka takaa tarkan kaatojäljen.

Iittala Ultima Thule -karahvi on paitsi käytännöllinen, myös kaunis esine. Sen ainutlaatuinen muotoilu tekee siitä varsin näyttävän pöydällä. Karahvi on valmistettu laadukkaasta lasista, joka kestää iskuja ja lämpötilanvaihteluita. Se onkin suunniteltu kestämään ja pysymään ajattomana vuosikymmenten ajan.

Ultima Thule -sarjasta on tullut suosittu lasisarja ympäri maailmaa. Se on löytänyt tiensä monien ihmisten koteihin ja ravintoloihin, ja sen estetiikkaa arvostetaan laajalti. Sarjan karahvi onkin käytetty useissa kuuluisissa ravintoloissa ja baareissa ympäri maailman.

Iittala Ultima Thule -sarja symboloi suomalaista luontoa ja sen kauneutta. Karahvin muotoilu muistuttaa lumista maisemaa ja puhdasta jäätä. Se herättää tunteita ja muistoja Suomen lumisista talvista ja jäätyneistä järvistä. Ultima Thule -karahvi onkin enemmän kuin pelkkä astia – se on taideteos, joka kertoo tarinan luonnosta ja suomalaisesta muotoilusta.

Iittala Ultima Thule -karahvi on klassikko, joka on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten ajan. Se edustaa suomalaista lasimuotoilua parhaimmillaan ja on yksi Iittalan tunnetuimmista tuotteista. Karahvi on kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös käytännöllinen astia, joka sopii niin arki- kuin juhlakäyttöön. Se on loistava lahja sekä lasitaiteen ystäville että niille, jotka arvostavat suomalaista designia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *